9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Igazgatói fogadóóra kedden és csütörtökön 8:00-10:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Versmondó verseny iskolánkban

2017.05.08.
KeresésVissza
Versmondó verseny iskolánkban
Szomorkodik a méhecske;
kimosta az ingét,
ökörnyálra terítette,
szél szárnyára kerítette,
s a felhőbe repítette,
mint a könnyű pillét....

(Gazdag Erzsi: A méhecske inge)

Tavaszi versmondó verseny iskolánkban
 
Hetedik alkalommal hirdette meg iskolánk a tavaszi versmondó versenyt „Kedvenc versem, A költészet szeretete” címmel. A körzeti versenyt az iskolai forduló előzte meg, melyen összesen 41 tanuló indult. A zsűrinek komoly fejtörést okozott, hogy eldöntse, kik azok a diákok, akik osztályaikat, és egyben iskolánkat is képviselhetik az iskolák közötti megmérettetésen. Felhívásunkra több mint 80 versenyző érkezett. A versengésen részt vett a győrzámolyi, a győrladaméri, a szigetközi körzeti általános iskola és tagintézménye, a győrújfalui tagiskola, a nyúli, a győrújbaráti, az abdai, a börcsi és a győri Audi iskola.
Az alsóbb évfolyamosok szavalatait Kilácskó Attiláné óvodapedagógus, Lendvai Ivánné Kunsziget polgármestere és Mihályi Orsolya a Győri Nemzeti Színház színművésze zsűrizte.
Az I. évfolyamosok közül I. helyezett: Miklós Rebeka (Győrladaméri Általános Iskola), a II. helyezett: Farkas Adél (Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI), a III. helyezett: Gessner Mike (Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI) tanulója lett.
Az II. évfolyamosok közül I. helyezett: Oross Tímea (Nyúli Pilinszky János Általános Iskola), a II. helyezett: Szőllősi (AUDI Iskola), a III. helyezett:Holubecz Milán (Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola) tanulója lett.
Az III. évfolyamosok közül I. helyezett: Sági Kovács Bálint (Szigetközi Körzeti Általános Iskola és AMI Lipót tagiskola), a II. helyezett: Boross Kristóf (Győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola), a III. helyezett: Bélyei-Horváth Júlia (Győrladaméri Általános Iskola) tanulója lett.
Az IV. évfolyamosok közül I. helyezett: Rebenek Simon (Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI), a II. helyezett: Barabás Dominika (Börcsi tagiskola), a III. helyezett: Szalai Kitti (Börcsi tagiskola) tanulója lett.
 A felsősök versenyén Farkas Ferencné óvodavezető, Hegedüs Ildikó a Győri Nemzeti Színház színművésze és Szeneczeyné Rigó Kornélia a győri Arany János Iskola pedagógusa értékelte a versmondók előadását.
Az 5-6. osztályos kategóriában az I. helyezett: Zoltay Balázs (Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola), a II. helyezett: Molnár Nóra (Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola), a III. helyezett: Gombos Bendegúz(Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola ) tanulója lett
A 7-8. osztályos kategóriában az I. helyezett: Márkus Benjamin (Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola), a II. helyezett: Buday Zsófia (Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola), a III. helyezett: Komócsin Vanessza(Győrladaméri Általános Iskola ) tanulója lett. A zsűri különdíjban részesítette Szabó Dóra (Győrzámolyi Petőfi Sándor Általános Iskola ) tanulóját.
Gratulálunk a versmondóknak és felkészítőjüknek! Köszönjük a diákoknak, hogy előadásukkal örömteli pillanatot szereztek mindnyájunknak!
 
Farkas Liza
intézményvezető