9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Tanévzáró_2020

2020.06.24.
KeresésVissza
Tanévzáró_2020
Formabontó tanévzáró ünnepély iskolánkban.

Tanévzáró kicsit másképpen
Bezártuk a 2019-2020-as tanévet! Nem ilyen forgatókönyvet gondoltunk el, de a március megváltoztatta mindannyiunk életét és elképzelését. Ebben a tanévben meg kellett ismerkednünk a digitális tantermen kívüli oktatással. Erre senki nem volt felkészülve, sem pedagógus, sem diák sem szülő, de megoldottuk! Nálunk így kezdődött:
Digitális oktatás
„Március 16-tól az oktatás digitális tanrendben zajlott tovább. Ez egy történelmi fordulópont volt az életünkben. Iskolánkban Facebook csoportokat hoztunk létre, melynek keretén belül, minden osztály saját csoportjában, órarend szerint kapta meg az aznapi feladatokat, melyeket megjelölt határidőre vissza is kellett csatolniuk. Mind a pedagógusok, mind a szülők számára nagy feladat volt a megfelelő oktatási feladatokat, megfelelő kommunikációs platformon közvetítve megtalálni, megérteni. Nagy türelmet igényelt ez mindenkitől. Visszatekintve elmondhatjuk, hogy tantestületünk jól vizsgázott. A gyermekek szépen követték a tananyagot, bármikor kérdezhettek, segítséget kaptak, akár egyéni formában, akár csoportos, online óra keretében. Sok szülőnek okozott problémát a tananyag elérése, letöltése, a megfelelő eszközök használata. De nekik is meg tudtuk adni a segítséget és az idő haladtával, jól tudták követni gyermekük munkáját. Több probléma volt a felső tagozatban, ahol néhány tanuló nem vette elég komolyan a munkát és sorozatos figyelmeztetések ellenére is csak alkalmanként kapcsolódtak be az „órákba”. Itt többféle módszerrel próbáltuk motiválni ezeket a tanulókat. Tapasztalatok alapján a gyermekeknek hiányzott az iskola, de többüknek jót tett az ideiglenes oktatási forma. Önállóságra, nagyobb odafigyelésre tanította őket. Szülői segítséggel, lesz akinél jobb év végi eredmények is születtek.
Kollégáinknak sokkal több feladattal járt a digitális oktatás. Egy-egy órára sokkal többet kellett készülni, a megfelelő platformokon az órákat össze kellett állítani. Nehezebb volt a visszaküldött munkák ellenőrzése, javítása. Több dokumentációt is igényelt ez a fajta oktatás.
Június 1-12-ig iskolánk 8:00-12:00 óráig ügyeletet biztosított, melyen 5 tanuló vett részt. A z étkezést csak 3 tanuló vette igénybe, a többiek, a befizetett étkezési díjakat, a titkárságon kapták vissza.”
A leendő első osztályosok beiratkozása is online formában történt meg, ugyanakkor örömünkre szolgált, hogy 34 gyermeknek választották szüleik a mi iskolánkat. Így fenntartói engedéllyel a 2020/2021-es tanévben is két első osztályt tudunk indítani.
Persze a tanév nem csak digitális oktatásból állt, nagyon sok szép bizonyítvány és oklevél talált gazdára a tanévben. Sokan jelentkeztek a hagyományos napközis táborokba is, melyek június 29-től július 31-ig tartanak hetesturnusokban.
Kitűnő tanulók:
Név Osztály  
Név
 
Osztály
Borbély Amira Márta 3 Pándorfalvi Áron 1/A
Bugár Benett 3 Kelemen Zsófi 1/A
Kasznár Olivér 3 Kelemen Blanka 1/A
Kovács Dalma 3 Németh Linett 1/A
Kuller Jázmin 3 Szenftner Maja Ágnes 1/A
Németh Amira 3 Antal Gréta 1/B
Tamás Emese 3 Fajkusz Balázs 1/B
Varga Viktória 3 Gál Botond 1/B
Viland Emma 3 Kegyes Tibor 1/B
Fülöp Lara 2 Meszlényi Dóra 1/B
Gede Emma Anna 2 Meszlényi Zsófia 1/B
Kovács Viktória Annabell 2 Szabó Csenge 1/B
Kungl Mihály 2 Szuchy Benedek 1/B
Mujzer Liliána 2 Szücs Izabell 1/B
Tamás Zoé 2 Mervó Lilla Mara 1/B
Antal Dóra 4 Tóth Hanna 1/B
Kungl Anna 4
Kuller Adrián 4
Mervó Levente 4
 
 
Jeles tanulók:
Fekete Ádám 1/A
Gál Zoé 1/A
Kalmár Alíz 1/A
Németh Linda 1/A
Rácz Bálint András 1/A
Tamás Zalán 1/A
Németh Erik 2.o.
Széll Bence 2.o.
Tóth-Horváth Lili 2.o.
Pusztai Mara 2.o.
Póta Kristóf 2.o.
Bodor Luca Hanna 3.o.
Tóth Bendegúz 3.o.
Gessner Mike 4.o.
Farkas Adél 4.o.
Lévai Lili 4.o.
Vogl Réka 4.o.
Pusztai Samu 5.o.
Szalai Sarolta 6.o.
Szücs Dorina 6.o.
Gerzsabek Dominik 7.o.
 
De, eljött a nyár a VAKÁCIÓ! Kívánunk mindannyiunknak vidám nyarat, pihenést, feltöltődést!
Szeretnénk megköszönni a Kedves Szülők segítségét, kitartását és türelmét, nélkülük nem sikerült volna a tantermen kívüli oktatás! KÖSZÖNET!