9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Sikerek iskolán kívül is

2022.05.23.
Küldés e-mailbenNyomtatásKeresésVissza
Sikerek iskolán kívül is
Iskolánk nyolcadikos tanulója, Varga Gábor második versenyszezonját kezdte meg az idén, póni fogatával.

Sikerek a fogathajtásban

Iskolánk nyolcadikos tanulója, Varga Gábor második versenyszezonját kezdte meg az idén, póni fogatával.

Gábort már születése óta lovak veszik körül, hiszen egy éves volt, amikor édesapja Varga Péter az akadályhajtás világbajnoka lett a Kecskeméten megrendezett Kettesfogathajtó Világbajnokságon, 2009-ben.
Palkó nevű pónijával 2020-ban szerzett rajtengedély vizsgát, azóta vesz részt országos versenyeken.
A három nap alatt háromféle versenyszámban mérettetik meg magukat a fogatok. Gábor rendszeresen edz apukájával ezekre a versenyekre, ahol nagy szerepet játszik a figyelem, a koncentráció, hiszen a pályák nyomvonala helyszínenként változik. Nagyon fontos a hajtó és a ló kapcsolata, hiszen csak együtt érhetnek el sikereket.
Ebben az évben „ versenyzőtársa „  Berry, aki egy herélt Hackney póni.
Márciusban Szilvásváradon a fedett pályás országos bajnokságon második helyezést értek el, majd legutóbbi versenyén, Gerjenben összetett első helyen végzett fogatlovával. Célja, hogy augusztusban képviselje országunkat a Kisbéren megrendezésre kerülő Utánpótlás Európa Bajnokságon.

A fogathajtáson kívül Gábor a Kunszigeti SE kapusa, igy a futball is része a mindennapjainak. Az előző tanév végén, ő vehette át a    ” Jó tanuló, jó sportoló „   díjat iskolánkban.

Egykori tanítványunkkal Saru Dániellel együtt készülnek a versenyekre. Mindkét család örömmel támogatja a fiúkat, hogy sikeresek lehessenek ebben a sportágban.

További sok sikert kívánunk Gábornak és Daninak!