9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Rólunk írták_Színjáték tanszak

2021.04.08.
KeresésVissza
Rólunk írták_Színjáték tanszak

RÓLUNK ÍRTÁK…
 
Iskolánk színjáték tanszakának csoportjáról, a Kunszigeti Dobókockákról jelent meg az alábbi írás a Drámapedagógiai Magazin 69. számában.

GYŐRI – VASKAKAS BÁBSZÍNHÁZ
2020. október 20.
 
Szakmai vendégek: Patonay Anita, Bauer Ildikó
Dobókocka – Kunsziget: A kővé vált birodalom
csoportvezető: Szabó Gergely
 
Az előadás A kővé vált birodalom című orosz népmese színpadi adaptációja. Az előadásban résztvevő gyerekek 2. és 7. osztályos diákok – a korkülönbség ellenére mégis oldott, egyéni színeket is felmutató, remek karaktereket felsorakoztató, és kirobbanó közösségi erőt érzékeltető lírai együttjátszást láthattunk. A játszók életkorának megfelelő színpadi teljesítmény minden részlete kidolgozott. Az átgondolt mozgásokkal és szimbólumokkal, zeneiséggel átitatott mesefeldolgozás varázslatos hangulatot árasztott, a gyerekek lubickoltak a szerepekben, miközben remek ritmusérzékkel és koncentráltan, harmonikus jelenetváltással és térhasználattal, kiemelkedő dinamikával voltak jelen az egész előadásban. A mese és olykor a valóság keverékében minden benne volt. Megmutatkozott, hogy milyen, ha felborul a rend, milyen utakat kell bejárni ahhoz, hogy az visszaálljon. Ez hatalmas munkát, kitartást, a félelem legyőzését, az ártatlan, tiszta érzések megőrzését jelentette. S ezek a legkisebb katonalegénykében mindvégig benne voltak. Állhatatossága jutalmaként a kővé vált birodalom feléledt, s egy pillanatra, mi nézők is átéreztük a gyógyulást.
 
Hiteles, meggyőző és színházi pillanatokban gazdag előadást láthattunk a győri találkozón.
 
Gratulálunk!
 
Bauer Ildikó