9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Hírek

Keresés
Ökoiskola Hírek száma : 12
Legfrissebb:
ÖKO-HÍREK_Adomány
2023.12.06.
ÖKO-HÍREK_Adomány
"A bolygó egyetlen zuga sem immunis a kímaváltozás hatásaival szemben".

(Ed Hawkins)
Testvériskolánk Hírek száma : 3
Legfrissebb:
Karácsonyi népszokások felkutatása
"Határon innen, határon túl gyerekszemmel"
Kéttannyelvű oktatás Hírek száma : 104
Legfrissebb:
szavaló verseny_2024
2024.04.18.
szavaló verseny_2024
Tavaszi szavaló verseny Kunszigeten
Irányított pálaválasztás Hírek száma : 11
Legfrissebb:
Rendkívüli szülői értekezlet
MERRE TOVÁBB? Irányított pályaválasztás
Sport iskolánkban Hírek száma : 23
Legfrissebb:
Irány az országos döntő
Irány az országos döntő
< 1 2 3 ... 24 25 26 27 >
Papír- és hulladékgyűjtés
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. október 17-én tartjuk iskolánk szokásos őszi papírgyűjtését.
Egy iskola - Egy polgárőr
Iskolánk az idei tanévben hetedik alkalommal rendezte meg az „EGY ISKOLA EGY POLGÁRŐR” – NAPOT. A hagyományokhoz híven a délelőtt folyamán érdekes előadásokat hallhattak tanulóink a bűnmegelőzéssel, katasztrófavédelemmel, baleset megelőzéssel és a polgári védelemmel foglalkozó szakemberek munkájával kapcsolatban.
Már csak rövid idő választ el minket a 2013/14. tanévtől, amelynek első tanítási napja szeptember 2-a, hétfő lesz. Kérünk minden tanulót, hogy bizonyítványát az első napon hozza magával.

A javítóvizsgák időpontja: 2013. augusztus 27-e (kedd), 9.00 óra. Az érintett tanulók a vizsgára a bizonyítványukat és írószert hozzanak magukkal.

A tankönyvosztás 2013. augusztus 29-én (csütörtök) 8-16 óra között lesz. (A tankönyvellátás új, államilag meghatározott rendszere miatt az időpontban változás előfordulhat, ebben az esetben a honlapon tájékoztatjuk a szülőket).
Az első osztályosok számára a tankönyvek ingyenesek. A felsőbb évfolyamokon kérjük a szülőket, szíveskedjenek a befizetést igazoló csekket vagy az ingyenességre való jogosultságot igazoló iratot magukkal hozni (sajátos nevelési igény, tartós betegség, rendszeres gyermekvédelmi támogatás, 3 vagy több kiskorú vagy eltartott gyermek). A tankönyveket csak a bemutatott iratok ellenében tudjuk átadni.

A tanévnyitó ünnepség 2013. augusztus 31-én (szombat) 17 órakor kezdődik. Az ünnepségen a megjelenés minden tanuló számára kötelező, ünnepi viseletben.
Elballagtak!
2013.06.24.
Elballagtak!
Tizenhét nyolcadik osztályos búcsúzott az iskolától június 22-én, szombaton. Számukra befejeződött az általános iskola, egy új, az eddigieknél is nagyobb kihívás és persze rengeteg új élmény vár rájuk. Osztályfőnökük, Stolcz Attila tanár úr is búcsúzott, rá iskolánkban vár új kaland, a jövő évi nyolcadik osztályt is ő vezeti majd. 
Gerezsdi Tamás az érdemes diák!
Iskolánk szép hagyományai közé tartozik, hogy minden ballagáskor kiosztjuk az érdemes diák díját annak a nyolcadik osztályos tanulónak, aki magatartásával, szorgalmával és tanulmányi eredményével kiemelkedik társai közül. Idén nem volt könnyű a választás, hiszen a ballagó nyolcadikosok közül sokan méltóak arra, hogy megkapják e nemes díjat.

A tantestület végül hosszas gondolkodás után Gerezsdi Tamás mellett tette le a voksát, aki jó tanulmányi eredménye mellett különösen megnyerő személyiségével, udvariasságával, versenyeredményeivel és szorgalmával emelkedett ki társai közül. A döntést az is megnehezítette, hogy Tamás ikertestvére, Zsolt is hasonló erényekkel bír, kis különbséggel, jobb tanulmányi eredményével lett Tamás a befutó.
Az elsősök nyerték a PET palack gyűjtő versenyt
Véget ért a Győri Rendőrkapitányság és a GYŐR-SZOL Zrt. közös programjának keretében indított PET palack-zsugorító program, amelynek keretében az iskolában elhelyezett készülék segítségével több ezer begyűjtött palackot zsugorítottak apróra diákjaink.

A palackgyűjtő verseny eredményhirdetésére június elején került sor, ahol minden osztály jutalomban részesült.
A Művészetek Utcájában jártunk
Aki a művészetek iránt érdeklődik, látogasson el a Művészetek Utcájába, amely a Győri Művészeti Múzeumnak több éve megrendezett színes programja.
Szerettem volna, ha művészetoktatásra járó tanítványaim ízelítőt kapnának a sokszínű, számos művészeti ágat meghívó és felvonultató eseményből.
 
Ezért hát csatlakoztunk a Győri Művészeti Múzeum által szervezett, május 5-én, vasárnap, Győrben megrendezett a Művészetek Utcája elnevezésű művészeti találkozóhoz a Bécsi-kapu téren. Az ART 9000 (Alkotó Rajztanárok Társasága) standján, „faházában” dolgoztunk.
spacer
Kunsziget Község Önkormányzata által – erre az alkalomra – kiírt pályázathoz iskolánk is csatlakozott. Tanulóink nagy érdeklődéssel és igyekezettel fogadták a feladatot.
Tisztelt Szülők
2013.09.10.
Tisztelt Szülők
A szeptemberben módosított, és az ezt követően a nevelőtestület, a szülők és a tanulók által elfogadott házirendre hivatkozva ismételten felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a tanuló hiányzása esetén az ebéd térítési díját csak abban az esetben tudjuk visszafizetni, ha a szülők a hiányzás első napjának reggelén fél kilencig a következő telefonszámon a hiányzás tényét jelzik.
Gólyatáborba várjuk az első osztályosokat /időpontváltozás!!!/
Kedves Első Osztályosok!
 
Iskolánk 2013. augusztus 27–28-án Kisgólya-tábort („Little storks camp”) szervez számotokra, amely 8-tól 12 óráig intézményünkben (9184 Kunsziget, Petőfi tér 12.) kerül megrendezésre. A tábor ideje alatt játékos formában ismerkedhettek meg iskolánk életével, leendő osztálytársaitokkal.
Kérjük, tízórait hozzatok magatokkal!
Mindenkit szeretettel várunk! :)

A tanító nénik: Szilvi néni és Edit néni
Lezártuk a tanévet, ők voltak a legjobbak
Vége a 2012-13-as tanévnek! A tanévzáró ünnepélyen -amelyre a ballagási ünnepséggel egy időben került sor- legeredményesebb diákjaink jutalomkönyvet vehettek át, sokan pedig oklevelet kaptak.

Az alsó tagozatosok versekkel és dalokkal búcsúztak a tanévtől, végül azt is megtudhattuk, kik lesznek a következő tanév osztályfőnökei:

1. osztály: Kóczán Szilvia
2. osztály: Varga Péterné
3. osztály: Kopócs Viktória
4. osztály: Gyurkovits Péterné
5. osztály: Szórádi Rozália
6. osztály: Sörös János
7. osztály: Dobrádi Éva
8. osztály: Stolcz Attila
Pannonhalmán jártunk Vikidár Mátéval
Pannonhalmán rendezték meg a COOP által kiírt rajzpályázat eredményhirdetését, amelyet megyénkben 6. osztályos tanulónk, Vikidár Máté nyert meg. Az ünnepélyes eredményhirdetésre egy egész délutános rendezvénysorozat keretében került sor. Máté 20.000 Ft értékű sportszert nyert, amelyet Csepeli Lajos, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatója, a CO-OP Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója adott át. Máté további értékes ajándékokat is kapott: Borkai Zsolttól, a MOB elnökétől egy illusztrus könyvet, amely a magyar olimpiai sikerekre emlékezik, Fazekas-Zur Krisztina olimpiai bajnok kajakostól pedig egy általa dedikált olimpiai baseball sapkát és táskát. 
Gratulálunk az önkormányzatnak!
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjának (www.nfu.hu) tanúsága szerint Kunsziget Község Önkormányzata a "NYDOP 5.3.1/B-12 Nevelési intézmények fejlesztése" című pályázat keretében 120.000.000 Ft támogatást nyert a "Kunsziget, új 3 foglakoztatós Tündérvér Óvoda - 100 adagos főzőkonyha létesítése" megnevezésű projekt megvalósítására.

A Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és nevelőtestülete nevében gratulálunk Kunsziget Község Önkormányzatának a község, az óvoda és intézményünk szempontjából is kiemelkedő jelentőségű sikerhez.
Mateksikerek Győrladamérről
9 iskola 103 diákja vett részt a győrladaméri általános iskola hagyományos, immár 17. alkalommal megrendezett térségi matematika versenyén. Iskolánk is szép számmal képviseltette magát, végül két dobogós helyezést sikerült megszerezniük diákjainknak.
< 1 2 3 ... 24 25 26 27 >