9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Igazgatói fogadóóra kedden és csütörtökön 8:00-10:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Hírek

Keresés
Ökoiskola Hírek száma : 7
Legfrissebb:
Klíma-sztárok a sztárok
Hulladékos témájú szemléletformáló vetélkedőn vettünk részt
Testvériskolánk Hírek száma : 3
Legfrissebb:
Karácsonyi népszokások felkutatása
"Határon innen, határon túl gyerekszemmel"
Kéttannyelvű oktatás Hírek száma : 42
Legfrissebb:
Októberi program
2019.10.10.
Októberi program
Ősz, ősz ne siess!
Ne kergesd el a nyarat,
a meleg fényt, sugarat.
Süss ki még, nyári nap,
simogasd az arcomat,
melengesd a szívemet,
míg az ősz eltemet.
(Heltai Jenő)
Irányított pálaválasztás Hírek száma : 5
Legfrissebb:
A megye legjobbjai között
Tóth Dániel a megye legjobb matekosai között
Sport iskolánkban Hírek száma : 8
Legfrissebb:
Nyári táborok 2019
2019.03.19.
Nyári táborok 2019
7 nagyszerű nyári tábor gyermekeinknek, segítség a szülőknek!
Kedves Szülők! Dolgoznak egész nyáron? Nem tudják hova tenni a gyerkőcöket a nyáron? Vagy szertnék ha élményekben gazdag programokban vennének részt csemetéik? Íme 7 szuper ajánlatunk a nyárra!
< 1 2 3 ... 22 23 24 >
Gratulálunk az önkormányzatnak!
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjának (www.nfu.hu) tanúsága szerint Kunsziget Község Önkormányzata a "NYDOP 5.3.1/B-12 Nevelési intézmények fejlesztése" című pályázat keretében 120.000.000 Ft támogatást nyert a "Kunsziget, új 3 foglakoztatós Tündérvér Óvoda - 100 adagos főzőkonyha létesítése" megnevezésű projekt megvalósítására.

A Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és nevelőtestülete nevében gratulálunk Kunsziget Község Önkormányzatának a község, az óvoda és intézményünk szempontjából is kiemelkedő jelentőségű sikerhez.
Mateksikerek Győrladamérről
9 iskola 103 diákja vett részt a győrladaméri általános iskola hagyományos, immár 17. alkalommal megrendezett térségi matematika versenyén. Iskolánk is szép számmal képviseltette magát, végül két dobogós helyezést sikerült megszerezniük diákjainknak.
Versenyek futószalagon
Az elmúlt napokban tanulóink jónéhány versenyen mérették meg magukat.

Kisbajcson a hagyományos természetismereti vetélkedőn a Priskinné Tuller Marianna tanárnő vezette kis csapatból Nagy Bálint 6. osztályos tanuló harmadik helyezést ért el.
A Föld napját ünnepeltük
Előzetesen sokan nem örültek annak, hogy április 20-án, szombaton tanítási nap lesz, de a téli, rendkívüli hóhelyzet miatt elmaradt tanórákat be kellett pótolni. Ideálisnak ígérkezett erre a Föld napjának megünneplése, és utólag elmondhatjuk, a tanév egyik legjobban sikerült, sok vidám percet hozó rendezvényét sikerült összehoznunk.
A nyerő 21 - köszöntjük az első osztályosokat!
Véget ért az első osztályosok beíratása. Országosan 2013. április 8-9-én nyílt lehetőség a szülők számára, hogy tanköteles korú, iskolaérett gyermekeiket beírassák az általános iskola első évfolyamára. Nagy megtiszteltetés és óriási öröm számunkra, hogy szeptembertől 21 új kisdiák kezdi meg tanulmányait intézményünkben.
Jól szerepeltünk a győri katasztrófavédelmi versenyen
Két csapatot nevezett iskolánk a győri járási katasztrófavélmi versenyre (képek a galériában), amelyet a szervezők tájékoztatása szerint huszadik alkalommal szerveztek meg. A Herman Diána, Börzsei Bálint, Csapó Márk, Gerezsdi Zsolt alkotta négyes végül a negyedik helyen végzett, míg a Farkas Roxána, Halász Anna-Mária, Gerezsdi Tamás és Szabó Bence összeállítású csapat nyolcadik lett a tizenötfős mezőnyben. A versenykiírás alapján egyébként csak az első három helyet osztották ki, a többi gárda mind 4. helyezésről szóló oklevelet kapott (a végső pontszámokat a szervezőktől tudtuk meg).
Szavazzunk Máté rajzára!
Iskolánk benevezett a Coop által indított sportolással kapcsolatos rajzpályázatra. A szakmai zsűri megyénként 3 alkotást választott ki, közöttük nagy örömünkre Vikidár Máté 6. osztályos tanulónkét is (a rajz a kis képen látható). A három rajz közül az győz, akire a legtöbb szavazat érkezik. Szavazni az álábbi linken lehet:

http://coop.hu/egyutt-az-egeszsegert-mozgas/gyor-moson-sopron

Segítsetek (segítsenek) abban, hogy Máté nyerje a rajzversenyt. A szavazók Mátét is támogatják (20.000 Ft értékű sportszer), valamint iskolánkat is segítik (200.000 Ft értékű sportszer). Sőt, a szavazók is nyerhetnek 20.000 Ft értékű sportszert.

A szavazás április 19-én éjfélig tart, a szabályok szerint egy e-mail címen egy szavazatot lehet leadni (ha valakinek több e-mail címe van, mindegyiken szavazhat).

spacer
A Művészetek Utcájában jártunk
Aki a művészetek iránt érdeklődik, látogasson el a Művészetek Utcájába, amely a Győri Művészeti Múzeumnak több éve megrendezett színes programja.
Szerettem volna, ha művészetoktatásra járó tanítványaim ízelítőt kapnának a sokszínű, számos művészeti ágat meghívó és felvonultató eseményből.
 
Ezért hát csatlakoztunk a Győri Művészeti Múzeum által szervezett, május 5-én, vasárnap, Győrben megrendezett a Művészetek Utcája elnevezésű művészeti találkozóhoz a Bécsi-kapu téren. Az ART 9000 (Alkotó Rajztanárok Társasága) standján, „faházában” dolgoztunk.
Újabb szép versenyeredmény matematikában
Fehérvári Doroti Liza, 4. osztályos tanulónk 7. helyezést ért el a Kalmár László Országos Matematika Verseny Győr-Moson-Sopron megyei döntőjén. A Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Pannon Egyesülete által szervezett versengés az egyik legismertebb, legszínvonalasabb matematika verseny országos szinten.
Már tíz iskola vett részt angol mondókaversenyünkön
Hagyományteremtő szándékkal indította útjára az elmúlt tanévben iskolánk az alsó tagozatosok számára kiírt angol mondókaversenyt. A tavalyi rendezvény olyan jól sikerült, hogy idén már tíz iskola 46 kisdiákját fogadhattuk iskolánkban. A szervezők, Kopócs Viktória és Szórádi Rozália pedagógusok két korcsoportban hirdették meg a versenyt, az 1-2., és a 3-4. osztályosok mondhatták el kis történeteiket.
Hajczinger Dalma sikerei úszásban - itthon és külföldön
Iskolánk első osztályos tanulója, Hajczinger Dalma a Győri Vízisport SE egyik legtehetségesebb úszópalántája. Dalma az elmúlt hetekben több versenyen is részt vett, kiváló eredményekkel.

Március 24-én, az egyesület háziversenyén az 50 méteres hát-, pillangó- és gyorsúszás aranyérmét is megszerezte, míg ugyanaezen a távon mellúszásban harmadik lett.
Két top tizes helyezés a Kenguru matematika versenyen
Tizenkilenc tanulónk nevezett a Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyre. A több ezer indulót felvonultató megmérettetésen jól szerepeltek a kunszigetiek, akik közül Balogh Máté 3. osztályos és Nagy Dániel 7. osztályos tanuló került megyei szinten a legjobb tíz közé.
Mosonszentmiklósi győzelem, kunszigeti gólkirály a XX. Tilai Emlékversenyen
Mosonszentmiklós csapata nyerte a XX. Tilai Kupát, miután a döntőben 4:1-re legyőzte Abda legjobbjait. A harmadik helyet 9:0-s söpréssel a kunszigeti 7. osztályosok (képünkön) szerezték meg Dunaszeg ellenében.

A Kunsziget község első szabadon választott polgármesteréről, Tilai Lajosról elnevezett labdarúgó tornát Kovács István megyei sportigazgató nyitotta meg Lendvai Ivánné polgármester, Kara Ákos országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés alalenöke, továbbá Sári Ákos tűzoltó őrnagy beszéde után. A megnyitón felvonuló nyolc csapatot Horváth Cs. Attila, a Győri ETO FC klubmenedzsere is köszöntötte, aki egy NB-1-es labdarúgók által aláírt futballabdát ajándékozott Kunsziget településnek, továbbá a szervezők által kiválasztott két csapatot meghívta a Győri ETO FC-MTK bajnoki labdarúgó mérkőzésre (a torna első két hyelyezettje, Mosonszentmiklós és Abda csapatai fogják felvezetni az NB-1-es futballistákat a mérkőzés előtt).
Indul a XX., jubileumi Tilai Lajos Emlékverseny
2013. március 27-én, szerdán immár 20. alkalommal csapnak össze a Győr környéki települések általános iskolás labdarúgói a Tilai Lajos Emlékverseny keretében, hogy elnyerjék a Kunsziget község első szabadon választott polgármestere emlékére kiírt torna serlegét (képünk a 2011-es tornán készült /forrás: www.kunsziget.hu/). 
A húsvéti időpont miatt eredetileg Nyuszi Kupa néven, 1994-ben indult versengés alapötletét éppen Tilai Lajos fogalmazta meg, a kupát pedig dr. Medgyasszay László országgyűlési képviselő alapította. Tilai Lajos 1996-ban bekövetkezett halálát követően, 1997-től már a jelenlegi elnevezéssel zajlik a torna.

Az idei viadalon - a kunszigeti sportcsarnokban zajló kispályás labdarúgó tornán - 8 csapat vesz részt: Abda, Dunaszeg, Győrladamér, Győrzámoly, Mosonszenrmiklós, Pér és Kunsziget (2 csapat) 7-8. osztályos futballistái.
< 1 2 3 ... 22 23 24 >