9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Országos Gyermekszínjátszó Találkozó

2024.05.09.
KeresésVissza
Országos Gyermekszínjátszó Találkozó
KUNSZIGETI SZÍNJÁTSZÓK A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZBAN
 


KUNSZIGETI SZÍNJÁTSZÓK A GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZBAN
 
2024. május 2-án került megrendezésre a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó megyei fordulója, melynek idén a Győri Nemzeti Színház adott otthont. Mint minden évben, iskolánk színjátékos csoportjai idén is részt vettek a Magyar Drámapedagógia Társaság rangos rendezvényén. Három előadással érkeztünk a színház Kisfaludy Termébe, ahol a megyében működő gyermekszínjátszó csoportok és a szakmai zsűri előtt mutathattuk be előadásainkat.

A Kunszigeti Buborékok (1-3. osztály) Kormos István művével, A nyulacska csengője című láncmesefeldolgozással léptek színpadra. Játékos és önfeledt játékukért ARANY minősítésben részesültek, valamint KÜLÖNDÍJAT is kaptak a változatos hangkulisszáért.

A Kunszigeti Dobókockák (4-5. osztály) idén először saját ötletből építettek darabot. A kütyük című előadás érzékenyen és humorosan reagál világunk különböző jelenségeire. ARANY minősítéssel jutalmazták őket, és KÜLÖNDÍJAT is kaptak a komplex színházi látásmódért.

A színjáték tanszakosok mellett a Kunszigeti hetedikesek is színpadra léptek az eseményen, akik egy drámaórából született jelenetekből készítettek darabot a barátság, az igazság és az őszinteség témakörében. Két kiló című előadásukért EZÜST minősítést és a személyes hangvételért járó KÜLÖNDÍJAT kaptak.

Nagy örömünkre a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöksége, és az összevont szakmai zsűri értékelései és ajánlásai alapján, a Kunszigeti Dobókockák meghívást kaptak az országos fesztiválra, a XXXIII. WSO debreceni színjátszó ünnepre.
 
A csoportok vezetője és az előadások rendezője: Szabó Gergely

Szeretettel gratulálunk a szép eredményhez, köszönjük a munkátokat! További sok sikert kívánunk az országos megmérettetésen!