9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

A víz világnapja

2021.03.22.
KeresésVissza
A víz világnapja
A víz érték! Becsüld meg!


 
„A víz világnap minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és először egy évvel később, 1993-ban tartották.” (Wikipédia)

Iskolánkban a fölszinten található az „ÖKOFAL”, mely arra hivatott, hogy minden hónapban az aktuális környezetvédelmi jelesnapokra hívja fel a figyelmet. Az iskolai „ökocsoport” éves munkatervében jelöli ki a felelős osztályokat, akik hírekkel, információkkal, képekkel és plakátokkal tudósítanak a tanulóifjúságnak a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal kapcsolatban.
Az idei tanévben is sajnos a tantermen kívüli digitális oktatás miatt a tanulók nem járnak be az iskolába. Örömünkre szolgál viszont, hogy Gyurkovits Péterné Manna néni a 3. osztályosokkal még a hónap első napjaiban eleget tettek a vállalásaiknak, ezért „A VÍZ VILÁGNAPJA” alkalmából elkészített munkáik találhatók a falon. A sok, érdekes tudósítások, rajzok, plakátok közül a cikk hívóképe is a gyerekek munkálkodásának eredménye.
Köszönjük munkájukat!