9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

ÖKO-HÍREK_Adomány

2023.12.06.
KeresésVissza
ÖKO-HÍREK_Adomány
"A bolygó egyetlen zuga sem immunis a kímaváltozás hatásaival szemben".

(Ed Hawkins)

ÖKO-HÍREK

Iskolánk fő profilja az angolnyelv-oktatás és a két tanszakon működő művészeti képzés. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra, természetvédelmére az ökológiai lábnyomunk csökkentésére.
Iskolánk 2020. szeptember 1-től büszkén viseli Örökös Ökoiskola címet, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium adományozta.
Intézményünkben ennek szellemében neveljük tanulóinkat, amely többféle formában is megjelenik az iskola életében. A hulladék szelektív gyűjtése, az osztálytermekben található oköfalak, a fenntarthatósági témahét, mind erősítik a környezettudatos életre nevelést.
A fentiek részét képezi az iskola előcsarnokában található öko faliújság havi frissítése, amelyért minden hónapban más osztály felelős. Ennek során a jeles napok figyelembevételével, különböző témák kerülnek bemutatásra.

Kuller Tímea osztályfőnök és a 7. osztály, októberben volt felelős a faliújságért, amikor is az október 4-én tartandó Állatok világnapja és az október 24-én tartandó Éghajlatvédelmi világnap került általuk feldolgozásra. Az érdekes cikkekkel tarkított és legfőképpen látványos faliújság rejtvényes feladatokat is tartalmazott, amelyek helyes megoldását követően az iskola tanulói között apró ajándékokat sorsoltunk ki. Tímea és osztálya kezdeményezésére, az iskola tanulóinak támogatásával a Győri Állatmenhely számára gyűjtést szerveztek az Állatok világnapja kapcsán. Az iskola diákjai lelkesen hoztak különböző állateledeleket, jutalomfalatokat, játékokat, plédeket, kisállat felszereléseket és tisztítószereket.
December 2-án juttattuk el a gyerekek és kollégák adományait, melyért az állatmenhely háláját és köszönetét fejezte ki iskolánknak.
Reméljük a menhely kis lakóinak karácsonyát egy kicsit szebbé tettük ezáltal.

Novemberben Kozicz László vezette hatodikosra került a sor, a hulladékcsökkentés fontosságára és a füstmentességre reflektáltak. Szaktanári javaslatra pályázatot hirdetett az osztály hulladékból, újrahasznosított 3D-s tárgyak készítésére. Hét műtárgy érkezett határidőre, szülői, osztályfőnöki közreműködéssel, amit a fiatal kollégákból és diákokból álló zsűri véleményezett. Majd videora felvett riportot készítettek a hatodikos diákok angolul és magyarul diáktársaikkal, a tárgyak készítőivel angoltanáruk segítségével. Nagy izgalommal várták az eredményhirdetést.

Tanulóink nagy lelkesedéssel és örömmel készülnek a következő hónapok témáira, feladataira.