9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

"Juss túl a szeméthegyen"

2018.03.07.
KeresésVissza
"Juss túl a szeméthegyen"
“Ha csak egy ember álmodik, az csak egy álom, ha sokan álmodnak együtt, az egy új valóság kezdete.”
Juss túl a szeméthegyen! – vetélkedő felső tagozatos diákoknak
Az Éghajlatvédelmi Szövetség és Kunsziget község önkormányzata 2018. március 2-án környezetvédelmi vetélkedőt hirdetett iskolánk felső tagozatos diákjai részére. A versenyre iskolánkból 5 csapatban összesen 23 tanuló jelentkezett.
Már a felkészülés a versenyre is nagyon mozgalmasan telt, ugyanis előzetes feladatként miden csapatnak a tetszőlegesen kiválasztott műanyag, pamut, papír vagy fém hulladékokból kellett egy új használati tárgyat alkotnia.
Ötletesebbnél ötletesebb tárgyak készültek csupa olyan anyagokból, amik már kidobásra kerültek volna. Készült petpalackból ülőke, lampion és kosárka, konzervdobozból evőeszköztartó, mosószeres dobozból irattartó, nejlon harisnyából szőnyeg, valamint régi pólóból és farmerból pedig kispárna.
A verseny első feladataként a csapatoknak az elkészült alkotásokat kellett bemutatnia, amit egy teszt feladatlap kitöltése követett. Ennek a feladatnak a során a tanulók számot adhattak arról, hogy mennyire felkészültek a hulladékgazdálkodás környezeti kérdéseiből. A diákok felkészítését igazgatónővel ketten segítettük.
Végül a vetélkedőt egy vidám kreatív feladat zárta, ahol hétköznapi hulladék:egy műanyagpohár,  egy vécépapír guriga, egy félliteres petpalack valamint egy nejlonzacskó felhasználásával olyan eszközt kellett közösen alkotni, ami megóvja a fejmagasságból leejtett tojás épségét.
A versenyen pontegyenlőséggel két csapat teljesített a legjobban, ezért a végső sorrendet a teszt eredménye hozta, így szerezte meg az első helyezést a 8. osztályosok csapata a Green Elves. Tagjai: Jagadics Ármin; Kovács Bence; Lázár Szabina; Tolnai Fabiána; Varga Petra; Virág Anna  
2. helyezett az ÖKO-Team csapata lett. Tagjai: Lukács Kata Bettina; Szalai Adrián; Szalai Álmos Koppány; Szalai Huba Bendegúz.
3. helyezett az ÖKO Kommandó csapata. Tagjai: Köböl Milán; Körmendi Dávid; Tóth Dániel; Vogl Benedek. 
A vidám hangulatú délután gyorsan elszállt, a verseny résztvevői különféle hasznos környezettudatos ajándékokat kaptak ajándékba, valamint az első két csapat nyereménye az is, hogy részt vehetnek egy szakmai kiránduláson Győrben.
Ezúton köszönjük az Éghajlatvédelmi Szövetségnek és Kunsziget Község Ökormányzatának a szervezést és a felajánlott nyereményeket, továbbá gratulálunk a nyerteseknek!
Dobrádi Éva
szaktanár