9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Csibor labor program

2018.10.26.
KeresésVissza
Csibor labor program
Természetes környezetben figyelhettük meg a bolharák mozgását, és a szitakötő lárvák táplálkozását.Csíbor Labor
2018. november 17-én és 18-án Csíbor Labor néven községünkbe, pontosabban a Duna partra, érkezett egy mozgó vízminőség-vizsgáló állomás. Ezen 2 napos interaktív, tantermen kívüli programon a gyerekek szakképzett vezetés mellett megismerhették a vízi élővilágot, ráadásul a vízben élő makroszkópikus gerinctelenk segítségével a folyó vízminőségét is meghatározták.
A program elején a diákoknak saját maguknak kellett begyűjteniük az élőlényeket a vízi üledékből egy kézi gyűjtőháló segítségével, majd egy határozókulcs segítségével meghatározták azokat. Mindezek után a Labor felszereléséhez tartozó kamerákkal és monitorral nagy nagyításban is meg tudták szemlélni az általuk kifogott gerincteleneket. Megnézhették például, hogy hogyan mozog a bolharák vagy, hogy hogyan táplálkozik a szitakötő lárva.
Ezúton szeretnénk megköszönni a Csíbor Labor munkatársainak és Kunsziget Község Önkormányzatának, hogy iskolánk is részt vehetett a programban. A tanulók nagyon élvezték a szabadtéri rendhagyó tanórát. Az ott megszerzett tudást pedig ezentúl bármikor fel tudják majd használni akár természetismeret, de akár biológia órákon is.
 
Boros Kőműves Erika
pedagógus