9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Örökös Ökoiskola 2021

2021.02.01.
KeresésVissza
Örökös Ökoiskola 2021
A tanév eléljen elnyertük az Örökös Ökoiskola címet, melyre nagyon büszkék vagyunk!
A 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 191/A.§ (2) bekezdése alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Agrárminisztérium együttműködésével nyílt pályázatot hirdetett Ökoiskola és Örökös Ökoiskola cím elnyerésére.
 Iskolánk az elmúlt hét év során kétszer is elnyerte az Ökoiskola címet, ezért az Örökös Ökoiskola címre pályáztunk tavaly tavasszal a Covid 19 kirobbanásakor. Nagy örömmel fogadtuk a hírt és a minisztériumok levelét, melyben értesítést kaptunk a sikeres pályázat elbírálásáról. Sajnos a pandémia miatt személyesen nem vehettük át az oklevet, de elektronikus úton eljutott hozzánk, melyet Dr. Maruzsa Zoltán Köznevelésért felelős államtitkár és Dr. Rácz András Környezetügyért felelős államtitkár láttak el kézjegyükkel.
Az Örökös Ökoiskola címmel olyan elismerést kaptunk, mely igazolja, hogy oktató-nevelő munkánk miden területén oly módon foglalkozunk a fenntarthatósággal, mellyel hozzájárulunk ahhoz, hogy a fenntarthatóság elvei a jövő nemzedékek számára a mindennapok természetes részévé váljanak. Alapdokumentumainkban központi szerepet kapott a globális felelősségvállalásra nevelés, a környzettudatos és a fenntartható fejlődést előtérbe helyező gondolkodás és szemléletmód kialakítása. Továbbra is elengedhetetlen számunkra, hogy együtt figyeljünk a zöld környezetünkre, a természetvédelemre, az energiatakarékosság fontosságára. Közösen tegyünk meg mindent az egészséges táplálkozás és életmód kialakítása érdekében.