9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Igazgatói fogadóóra kedden és csütörtökön 8:00-10:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Környezetvédelmi vetélkedő sikerekkel

2017.11.21.
KeresésVissza
Környezetvédelmi vetélkedő sikerekkel

Az erdő nem azért van, hogy "szolgáljon" minket! Inkább bölcsen meg kell értenünk a működését, és hálásan elfogadni jótéteményeit.
(Jane Goodall)Környezetvédelmi vetélkedő harmadik helyezettjei lettünk!
 
A kisbajcsi iskola és a Reflex Környezetvédő egyesület szakmai támogatásával harmadszor rendezte meg az alsó-szigetközi általános iskolák környezet és természetismereti vetélkedőjét.
A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhettek. Iskolánkat Szalai Adrián, Szalai Álmos, Varga Petra és én Tóth Dániel képviseltük. A vetélkedő nem kimondottan az általános iskolai tananyagra épült. Felkészítő tanárunk, Liza néni már az őszi szünetre ellátott bennünket egy halom érdekes anyaggal, amit felosztottunk magunk között.
A vetélkedőre hét csapat érkezett a kisbajcsi iskolába, ahol Szabó Miklós igazgató bácsi köszöntötte a részt vevőket és a felkészítő tanárokat. A verseny két részből állt, először 5 tesztet, rejtvényt kellett kitöltenünk, melyekre egyenként 10-10 percet kaptunk. Azt követően szendviccsel és teával kínáltak bennünket. A második rész nagyon izgalmas volt, ami roppantul tetszett mindannyinknak. Itt gyakorlati feladatok vártak ránk, többek között, madárhang és madár felismerés, falevélről kellett a fákat beazonosítani. Különféle illat zsákocskákat szagolhattunk és annak alapján ismertük fel a gyógynövényeket. Érdekes feladatok voltak még Kitaibel Pál munkásságáról, a Fertő-Hanság Nemzeti Park élővilágáról és az ivóvíz körforgásról is!
A vetélkedő kérdéseit Halbritter András Albert biológus (az Apáczai Csere János Kar oktatási dékán–helyettese, a Reflex elnökségi tagja) vezetésével a kar hallgatói, Peimli Piroska Kitaibel-díjas természetvédő (Reflex), valamint a Reflex Környezetvédő Egyesület munkatársai állították össze.
Nagy izgalommal vártuk az eredményhirdetést!
  1. helyezett: Pér
  2. helyezett: Kisbajcs
  3. helyezett: Kunsziget
  4. helyezett: Gönyű
  5. helyezett: Győrladamér és Nagyszentjános
  6. Győrzámoly csapata lett
Nagyon örültünk a dobogós helyezésünknek, ugyan akkor bosszankodtunk is kicsit, mivel egy ponttal maradtunk le a házigazda Kisbajcs csapatától.
 
Jövőre ismét ott szeretnénk lenni a vetélkedőn!
 
Tóth Dániel
7. osztályos tanuló