9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Országos_elsők_lettünk

2019.04.01.
KeresésVissza
Országos_elsők_lettünk
Országos sikerek! Első helyen végeztek diákjaink az angol nyelvi civilizációs versenyen

 

A Kétnyelvű Iskoláért Egyesület (KIE) támogatásával a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium Székhelyintézményében került megrendezésre 2019. március 29-én 13.00 órai kezdettel a

IX. ORSZÁGOS ANGOL NYELVI CIVILIZÁCIÓS VERSENY
és
SZAKMAI NAP.

A versenyt a két tanítási nyelvű iskolák 7-8. osztályos tanulói számára hirdették meg, 3 fős csapatok számára és iskolánként csak 1 csapat jelentkezhetett. Kitételként szerepelt a magyar anyanyelvűség, a szülők magyar anyanyelvűsége, illetve, hogy a versenyzők nem töltöttek 3 hónapnál hosszabb időt célnyelvi területen. A verseny témaköre New York történelme, földrajza és kultúrája volt. Előzetes feladatként egy New Yorkhoz köthető hírességet (történelmi személy, író, feltaláló, művész) kellett bemutatni maximum 5 perc időtartamban. 

A versenyen két budapesti, egy makói, két salgótarjáni és iskolánk csapata vett részt.

Iskolánk 7. osztályos tanulói New Yorkers néven indultak, Strobli Rebeka, Kovács Kitti és Simon Karina Lara személyében. Bemutatójuk tárgya Mark Elliot Zuckerberg, a Facebook atyjának személye volt, amelyet Strobli Rebeka prezentált a zsűrinek. Ezt követte a csapatok versenye, ahol 12 állomáson mérettetett meg a résztvevők tudása különböző területeken. A feladatok között szerepeltek tárgyi, műveltségi és lexikális tudásra épülő feladatok a megadott témával kapcsolatban, illetve hallásértés.

Izgatottan vártuk az eredményhirdetést, melyet az egyik zsűritag szakmai értékelése előzött meg. A hangulatot fokozta, hogy a helyezettek felsorolását az utolsó helyen végzett csapattal kezdték. Nagy örömünkre a New Yorkers neve utolsóként hangzott fel!

Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra, akik maguk mögé utasították a nívós budapesti két tanítási nyelvű iskolákat!

Kuller Tímea

idegen nyelvi munkaközösség-vezető

Gratulálunk a szép és méltó eredményhez, köszönjük a gyerekek szorgalmát és kitartását! Köszönjük Kuller Tímea szaktanár lelkes felkészítését, odaadó munkáját!

Nevelőtestület nevében: Farkas Liza

intézményvezető