9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Sikerek a Bolyai Matematika csapatversenyen

2021.01.29.
KeresésVissza
Sikerek a Bolyai Matematika csapatversenyen
Sikerek a Bolyai Matematika csapatversenyen. Csapataink megelőzték a "kisgimiseket" is! Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra és felkészítő kollégáinkra!
Bolyai Matematika Csapatverseny
A vírus nem állította le az iskolát és a tehetséggondozást sem. Többek között matematika versenyeken is részt veszünk. Ehhez, mivel ezek nevezési díjasok általában, szükség van a szülők áldozatvállalására is. Komoly odafigyelés kell a napi munka mellett számon tartani, mikor melyikre kell nevezni, mikor kell felkészülni és mikor rendezik/rendezzük magát a versenyt. Előnybe részesítjük azokat, amiket helyben írhatunk. Több versennyel is áttértek az online módra.
Legutóbb a Bolyai Matematika Csapatversenyben büszkélkedhettünk sikerrel, amelyet november 13-án tartottunk. Helyben „írták” a gyerekek, interneten keresztül kellett elküldeniük a válaszokat, 60 perc állt a rendelkezésükre. A feleletválasztós feladatokban a matematikai képességeiken kívül az összedolgozási és döntési képességeikre is szükségük volt.
A díjazott kunszigeti csapatok. (https://www.bolyaiverseny.hu/matek/)
A negyedikesek (Varga Viktória, Bugár Benett, Kasznár Olivér és Tóth Bendegúz; felkészítő: Péntek Renáta) megyei 4. helyezést, az ötödikesek (Antal Dóra, Kungl Anna, Lévai Lili és Vogl Réka; felkészítő: Varga Péterné Krisztina, Kozicz László ) 3. helyezést, a nyolcadikosok (Gessner Mandy, Losonczi Míra, Borbély Dominik Péter és Kovács Levente; felkészítő: Kozicz László) megyei 2. helyezést értek el.
Az ötödikesek 34 csapatból érték el a helyezésüket 16 kisgimiben tanuló csapatot megelőzve! A nyolcadikosok 18 általános iskolai csapattal versenyeztek, külön kategóriában szerepeltek a gimnáziumoktól. De velük is (Kazinczy, Révai, Péterffy, Apor stb) állták az összehasonlítást, legjobb hatba bekerültek volna a gimnáziumi kategóriában is! Ez azért örömteli, mert itt már a hozzáadott érték jelentős a gimnáziumokban (és nálunk is