9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Leendő elsősöket fogadtuk iskolánkban

2020.02.21.
KeresésVissza
Leendő elsősöket fogadtuk iskolánkban
Vidám, játékos szombat délelőttöt töltöttünk leendő elsősökkel és szüleikkel iskolánkban
Leendő elsősök és szüleik ismerkedtek iskolánkkal

 

2020. február 8-án, szombaton tartotta iskolánk, a Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és AMI a leendő első osztályosoknak az iskolahívogató napját. A rendezvény folyamán változatos programok keretein belül ismerhették meg a gyerkőcök és szüleik az iskola mentalitását és módszereit. A foglalkozások tematikáját gyermekekre szabottan alkották meg kolléganőink. Vargáné Urbán Krisztina az 1 a osztállyal tartott játékos mesefeldolgozást, míg az angol nyelvoktatás élvezetes és hatékony oldalát mutatta meg az ifjoncoknak Balazsi Brigitta, aki az állatokkal és élőhelyeikkel ismertette meg leendő tanulóinkat az általa tartotta angol nyelvű mikrotanítás keretein belül.

Mivel intézményünk egyik fő profilja a kiemelkedő angol nyelvű képzés, ezért fontosnak tartottuk, hogy ezt a szülők szeme elé tárjuk, nem csak a foglalkozások, de vizuális megjelenítés által is. Az angol munkaközösség lelkes tagjainak köszönhetően így létrejöhetett az angol paraván, amely betekintést enged a brit kultúrába. A látványos megjelenítés és a háromdimenziós effektek – mint a szigetország időjárására utaló esernyő a pénzesővel - mellett fontos kiemelni, hogy a paraván rendkívül gazdag oklevelekben és a gyermekek által készített írásokban is. A részletgazdag megjelenítés mellett fontosnak tartottuk, hogy a megjelenítéssel ötvözzük az angol képzési és művészeti vonalat, amely nem csak az Egyesült Királyság színes kultúráját hozta közelebb a szülőkhöz, hanem eléjük tárta a gyermekek képzésben megszerzett tudását is. Mindezek mellett nem kerülhette el a szülők tekintetét a tanulók által elkészített rengeteg alkotás és a fal, melyen színjátszóink foglalkozásaiba tekinthettek be az érdeklődők.

Összességében igyekeztünk közvetíteni a szülők felé, hogy iskolánkban mind a nyelvi, mind a képzőművészeti területen kiemelkedő képzésben részesítjük növendékeinket, miközben tanítóink és tanáraink azon dolgoznak, hogy a gyermekek barátságos és családias légkörben a megfelelő alapokat kapják meg.

 

 

Kuller Tímea

angol nyelvi munkaközösség-vezető