9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Középfokú nyelvvizsga_2022

2022.07.08.
Küldés e-mailbenNyomtatásKeresésVissza
Középfokú nyelvvizsga_2022
Középfokú nyelvvizsga-bizonyítvánnyal ballagtak végzős tanulóink



Az idei tanévben négy végzős diákunk írta be magát iskolánk történelmébe. Bekő Alíz Lilla, Rebenek Máté, Rigla Zoltán Attila és Virág Károly László sikeres középfokú szóbeli és írásbeli nyelvvizsgát tett angol nyelvből, Suhaj Miklós angol tanár felkészítésével.

Arra már többször volt példa, hogy iskolánk volt diákjai még az érettségi előtt megszerezték a nyelvvizsga bizonyítványt, de arra, hogy előbb jussanak hozzá, mint az általános iskolai bizonyítványhoz, csak most első alkalommal történt.

Diákjaink az országos célnyelvi mérésen az évek során egyre jobban teljesítenek, a tanulók jelentős száma éri el a 85-95%-os, esetenként a 100%-os eredményt.
Bebizonyították, hogy szorgalommal, kitartással, néha lemondással elérhetik céljaikat. Természetesen a szülői támogatás, bíztatás mellett az iskolában folyó kiemelkedő idegen nyelv oktatása is nagy szerepet játszott. Kuller Tímea tanárnő által vezetett angol nyelvi munkaközösség nagy hangsúlyt fordít a két tanítási nyelvű taneszközök kiválasztására, a nyelvi labor maximális kihasználására, a nyelvtanárok kiváló szakmai felkészültségére.

Az kéttannyelvű iskolák számára kiírt civilizációs, angol nyelvi szavaló, illetve levelezős versenyeken való aktív részvétel, felkészülés, mind egy-egy további lépést jelent az áhított B2 szintű komplex nyelvvizsga megszerzéséhez, igaz a fentiekhez elengedhetetlen az elhatározás, a szorgalom, a kitartás és a támogató környezet.