9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Sikeresen szerepeltünk a XXV. Furulyafesztiválon

2018.02.23.
KeresésVissza
Sikeresen szerepeltünk a XXV. Furulyafesztiválon
Furulyásaink immáron 7. alkalommal vettek részt a XXV. furulyafesztiválon


Tehetséggondozás - hangszertanulás iskolánkban
FURULYA


Intézményünkben 2011 óta működik furulya szakkör. Tanulóink első osztálytól választhatják a furulyát, mely fejleszti a hallásukat, figyelemre, fegyelemre nevel. Könnyen és gyorsan megtanulják a hangszer megszólaltatását, s rövid időn belül el tudnak játszani egyszerű gyerekdalokat. Később kísérik osztálytársaik énekét. Boldogság, öröm számunkra, hogy az éneklés mellett hangszeren is tudnak játszani.
Tanulóink hétről-hétre szorgalmasan gyakorolnak, készülnek az iskolai ünnepélyekre és a februári furulyafesztiválra.
Repertoárjuk felöleli a zeneirodalom széles skáláját: a népdalokon, népdalkórusokon át, a reneszánsz zenétől napjainkig.
2018. február 22-én 7. alkalommal szerepeltünk a városi furulyafesztiválon. Együttesünk sikerrel lépett fel a XXV. találkozón Győrben a Zsinagógában.
Ezt a rendezvényt 1994. óta én szervezem, mint szaktanácsadó, illetve zenei szakértő. Az elmúlt 25 év alatt több, mint 6000 résztvevője volt a fesztiválnak. Ebben az évben is teltházas volt - zsúfolásig megtelt a földszint és az erkély is. A megnyitó után ismertettem a közönséggel az elmúlt két és fél évtized fontosabb statisztikáit, eseményeit. Iskolai együttesem mellett vezényeltem a tanári együttest, s a 230 furulyás közös muzsikálását. Kiosztottam az okleveleket, emléklapokat, virágokat.
Iskolánk együttese fantasztikus szereplése után, a közös muzsikálás élményével, emléklapokkal, ajándék tollal, és egy tábla csokival érkezett haza.

Sipos Tamásné
ének-zenetanár