9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Pályaválasztó fesztivál_2023

2023.10.31.
KeresésVissza
Pályaválasztó fesztivál_2023
"Mi a pálya?"

„Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivál

Ez év októberében a nyolcadikos tanulók osztályfőnökük kíséretében ellátogattak Győrbe a „Mi a pálya?” elnevezésű műszaki pályaválasztó fesztiválra. A rendezvényt a szervezők speciálisan a műszaki szakmákat népszerűsítő szándékkal hozták létre. Az esemény fő célja volt, hogy az ipari szereplők és az oktatási intézmények bevonásával látványos, vonzó, interaktív, élményalapú bemutatók segítségével keltsék fel az érdeklődést a pályaválasztás előtt álló diákokban a műszaki szakterületek iránt, annak érdekében, hogy tudatosan válasszák ezeket a szakmákat. Azt szerették volna elérni, hogy a diákok tudatosan válasszanak szakmát, hogy az eddig csak hallomásból ismert szakterületekhez közelebb tudjanak kerülni, hogy lássák, milyen területen dolgozhatnak, és mit is kel csinálniuk valójában, ha egy adott képzést választanak.      

Iskolánk tanulói a rendezvény során az elektrotechnika, elektronika, távközlés, informatika, gépipar és vegyipar szakterületekkel ismerkedhettek meg közelebbről. Az előadásokon egy a diákok által kedvelt, és ismert influenszer, mint műsorvezető segédkezett, valamint egy látványos, modern és népszerű színpadi show, volt a felvezető műsor, így ezen a szakmai rendezvényen nem csak hasznos és új ismeretekre tehettek szert a diákok, de nagyon jó közösségépítő programnak is bizonyult.