9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Iskolabemutató_2023

2023.11.16.
KeresésVissza
Iskolabemutató_2023
Bemutatkozott a győri Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium

Pályaorientációs programok.    

Iskolánk pedagógiai programjában fontos szerepet kap az, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk arra, hogy megkönnyítsük tanulóink döntéshozatalát a továbbtanulás előtt. Célunk, hogy minél több információval, ismerettel lássuk el őket a középfokú beiskolázás előtt, hiszen a megfelelő pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja a diákjaink életét. Erre a döntésre készülő végzős diákjainknak idén már több alkalommal volt lehetőségük, hogy információkat szerezzenek ezen a területen.  
Ezen alkalmak egyike volt 2023. november 16.-án, amikor iskolánkba látogatott a Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, hogy bemutassa intézményét, és a gimnáziumi tanulmányok előnyeit, lehetőségeit. Rémi Péter úr előadásában bemutatta a 4 évfolyamos gimnáziumi képzési formát, azt hogy milyen nyelveket lehet tanulni iskolájukban. Elmondta, hogy a gimnáziumi tanulmányokat főként azoknak a tanulóknak javasolja, akik szívesen és jó eredménnyel tanulnak, az idegen nyelvek tanulása iránt érdeklődnek, és a későbbiekben a felsőfokú tanulmányokat is szeretnének majd folytatni. Mesélt iskolájuk életéről, az ott folyó nevelő- oktató munkáról, rendezvényeikről, és diákjaikról. Elmondta, hogy az írásbeli felvételi vizsgára ingyenes felkészítő foglalkozásokat szerveznek magyar nyelvből és matematikából, továbbá azt is, hogy náluk is lehetőség van ezt a vizsgát januárban megírni.
Az előadás végén tájékoztató anyagokat adott át a 7. és 8. osztályos diákjainak, akiknek még volt lehetősége további kérdéseket is feltenni a képzésekkel kapcsolatban.