9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Irányított szakmaválasztás

2018.12.11.
KeresésVissza
Irányított szakmaválasztás

„Itt tanulok, itt élek, itt dolgozom”

Irányított szakmaválasztás segítése a továbbtanuló diákok körében2018. november 6.–án iskolánk rendkívüli szülői értekezlet tartott, amelynek témája a küszöbön álló pályaválasztás volt. Erre az eseményre nem csak a 8. osztályos tanulók szülei, hanem maguk a diákok is meghívást kaptak, akik egy nagy, életre szóló döntés küszöbén állnak. A tanulók az elmúlt években már több pályaorientációs rendezvényen és üzemlátogatáson is részt vettek, hogy a gyakorlatban ismerhessék meg a szakmákat, és a valóságban a munkahelyeket. Ennek folytatásaként erre a szülői értekezletre meghívást kapott Kunsziget két jelentős üzemének képviselője is, hogy bemutassák vállalatukat, mint a tanulók egy lehetséges jövőbeli munkahelyét.  A Federal Mogul Kft.-től Kenyeresné Vörös Rita HR vezető, a Sick Kft.-től pedig Vidó Imre ügyvezető igazgató tartott rövid tájékoztatást a cégüknél folyó munkáról, és munkaerő piaci igényeikről.
Ezt követően a szülők és a diákok tájékoztatást kaptak a rájuk váró felvételi eljárás rendjéről és azokról a legfontosabb információkról, feladatokról, határidőkről, amikről tudniuk kell a pályaválasztás során.