9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Rendkívüli szülői értekezlet

2023.11.22.
KeresésVissza
Rendkívüli szülői értekezlet
MERRE TOVÁBB? Irányított pályaválasztás

Rendkívüli szülői értekezlet.

2023. november 22.-én a Kunszigeti IKSZT-ben a pályaválasztást segítő, a szakképzési rendszert bemutató szülői értekezletet tartottunk. Erre a tájékoztatóra a 7. és 8. osztályos tanulók, és azok szülei kaptak meghívást, hogy az ott elhangzott információk alapján könnyebben áttekinthessék a középiskolai képzések lehetőségeit, és a jelentkezés folyamatát.  
A végzős tanulóknak október, november hónap folyamán már több lehetőségük is volt, hogy nyílt napok keretében ellátogassanak a kiválasztott középiskolákba, valamint pályaorientációs rendezvényen is részt vehettek.
Ennek a programnak az előadója Csörgits Krisztián a Győri Szakképzési Centrum szakmai főigazgató helyettese volt, aki részletekbe menő információkkal látta el a jelenlévőket a Centrumhoz tartozó középiskolák képzéseiről, a felvételi követelményekről, a megszerezhető szakképzetségekről, és arról, hogy milyen támogatásokban részesülhetnek az adott szakmát választó tanulók. Az előadó a résztvevőknek részletes tájékoztató kiadványt is az átadott, és válaszolt a felmerülő kérdésekre is.

A prezentációt követően a nyolcadikos tanulók, és szüleik további információkat kaptak az előttük álló középfokú felvételi eljárás menetéről, a fontosabb határidőkről, és a beiskolázás folyamatáról az osztályfőnöküktől.