9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Hetedikesek a pályaválaszás küszöbén!

2018.07.17.
KeresésVissza
Hetedikesek a pályaválaszás küszöbén!
"A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával hetedikeseink egy idei komplex pályaorientációs program keretében két üzemlátogatáson és egy interaktív pályaválasztási kiállításon vehettek részt az elmúlt 2 hónapban."

Pályaorientációs rendezvényeken vettek részt a 7. osztályosok.

Iskolánkban mindig is kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy megkönnyítsük tanulóink döntéshozatalát a továbbtanulás előtt. Azt a döntést, ami akár egy életre szóló döntés is lehet, ezért már a 7. osztályos korosztálynál is azt tűztük ki célul, hogy minél több információval lássuk el őket ezzel a témával kapcsolatosan. Mivel egy piacképes szakma jelentősen növeli a pályakezdő fiatalok elhelyezkedési esélyeit, fontosnak tarjuk azt, hogy tájékoztassuk diákjainkat a munkaerő-piaci igényekről, helyzetről is, illetve az egyes konkrét szakmák esetében az elvárásokról, követelményekről.
Szeretnénk azt, hogy tanulóink tisztában legyenek saját képességeikkel és elképzeléseikkel is, és minél több szakmával ismerkedjenek meg.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával hetedikeseink egy idei komplex pályaorientációs program keretében két üzemlátogatáson és egy interaktív pályaválasztási kiállításon vehettek részt az elmúlt 2 hónapban.
Első alkalommal Pérre látogattunk el, a Fehér Akác Étterembe, ahol a vendéglátó ipari szakmákkal – úgy, mint szakács, cukrász és felszolgáló - gyakorlatban is megismerkedhettek a gyerekek. Lehetőségük volt kipróbálni, hogy mi a feladata egy pultosnak, felszolgálónak, készíthettek limonádét, és süthettek palacsintát is. Végül még a nagyüzemi mosogatást is kipróbálhatták. A jó hangulatú délelőtt során az étterem dolgozóival beszélgetve sok mindent megtudtak egy étterem működéséről.
A következő alkalommal Győrbe utaztunk az Alprosys Célgépgyártó Kft.-hez. Az egyedi gépeket gyártó cégnél jó lehetőség nyílt arra, hogy széles spektrumban megismerkedhessenek a műszaki szakmákkal tanulóink. A gépi forgácsoló, villanyszerelő, NC gépkezelő és programozó szakmától kiindulva egészen a különféle mérnöki szakmákig részletes tájékoztatást kaptak a gyerekek, sőt még a pénzügyi és logisztikai munkakörökbe is lehetőségük volt betekinteni, és az egyes szakemberekkel személyesen elbeszélgetni.
Végül május 24.-én a Kimlei Interaktív Pályaválasztási kiállításon vettünk részt, ahol több mint 30 cég mutatta be magát, tevékenységi körét a gyerekeknek. A diákoknak lehetősége volt bizonyos szakmák, munkafolyamatok kipróbálására is, és kóstolót is kaptak az egyes cégek termékeiből. Jelen volt a rendezvényen öt térségi szakközépiskola is, akiknek képviselői információt nyújtottak a diákoknak, és a pedagógusoknak a jelenlegi képzéseikről.
Mindhárom rendezvény nagyon jó hangulatban telt, és a diákok sok-sok hasznos információval gazdagodva térhettek haza.
Köszönjük a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatását, a Fehér Akác Étteremnek és az Alprosys Célgépgyártó Kft.-nek pedig, hogy fogadtak bennünket, és hasznos információt, gyakorlati tapasztalatot nyújtottak diákjainknak.
Dobrádi Éva
osztályfőnök