9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Iskolánkban péntekenként 9:00-11:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján igazgatói ügyeleltet tartok! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Farsang délután iskolánkban

2021.02.25.
KeresésVissza
Farsang délután iskolánkban
Kicsi farsang, nagy öröm

„Arcod rejtsed álarc mögé,
öltsél cifra maskarát,
szökjünk, tomboljunk.
Itt a farsang,
pörögjenek citerák”
Kerék Imre
 
Kicsi farsang, nagy öröm

A farsang a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. Télbúcsúztató, ahol kicsi, s nagy, egyaránt jól szórakozik.
 Pontosan így zajlott a Kunszigeti általános iskolában is. Bár a pandémiás helyzet miatt, ideiglenesen szakítottunk az ünnepi hagyományainkkal, a jókedvet és az ünnep hangulatát, a járványügyi szabályok mellett is tudtuk diákjainknak biztosítani.
Ebéd után vette kezdetét a móka. Ki-ki felölthette jelmezét. Volt itt a „teljesség igénye nélkül” búvár, indián, hercegnő, kommandós, oroszlán, életre kelt mesehős és még sorolhatnám a szebbnél szebb jelmezeket. A legkreatívabb összeállításokat a zsűri is díjazta.
Természetesen a bulihoz és a jókedvhez hozzátartoznak a fánkok, ropogtatnivalók, üdítők is. A szülők gondoskodásának köszönhetően volt mindenből bőségesen. Ezúttal megragadom az alkalmat, és megköszönjük a szülőknek, a sok-sok finomságot, segítő kezet!
 
Nevelőtestület nevében: Pap Natália