9184 Kunsziget Petőfi tér 12. • Tel.: +36 20 / 262 5122 • iskola@kunsziget.hu • OM: 201490
Tisztelt Szülők! Igazgatói fogadóóra kedden és csütörtökön 8:00-10:00 óráig, illetve ettől eltérő időben előzetes telefonon történő bejelentkezés alapján! +36-20/2625122
Iskola télenRajzteremNyelvi labor
English version

Dobogósok lettünk a Jedlikben

2017.11.06.
KeresésVissza
Dobogósok lettünk a Jedlikben

Úgy esett, hogy október 16-án meg kellett osztani az erőket, mivel azonos időpontra hirdettek két matematika versenyt.A győri Jedlikben a Jedlik Ányos Kapcsolatépítő Matematika Csapatversenyt, két kategóriában írták ki. Külön egyéni versenyt és 3 fős csapatversenyt 7. és 8. osztályosoknak. Ide két csapatot és két egyéni versenyzőt neveztünk. A verseny érdekessége volt, hogy az öt feladat közül egyet angol nyelven fogalmaztak meg a  szervezők. Néhány nap múlva örömmel olvastuk a középiskola honlapján, hogy az egyéni versenyben diákunk a 8.osztályos Varga Petra 1.helyezést ért el a veretes mezőnyben!
A díjkiosztóra a Nyílt napok keretében november 14-én 15 órakor kerül sor.
A kecskeméti székhelyű Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány idei tanévben is meghirdette kétfordulós megyei matematikaversenyét a mi megyénkben is . A Kunszigeten rendezett 1.fordulóban kilenc benevezett tanulónk - 4-8.osztály - írta meg 90 perces (alsósok 60 perces), 5 feladatos dolgozatát. Közülük ötük munkája érte el azt a ponthatárt, hogy továbbküldhettük Kecskemétre elbírálásra. Ők esélyesek a 2.fordulóban való részvételre:
Nagy Benedek (4.o), Kovács Levente, Ramm Regina Kata, Tóth Emese (5.o) és Szalai Álmos Koppány (6.o) Ez november 20-án lesz 14 órakor, még nem ismert megyei helyszínen.
Gratulálunk valamennyi résztvevőnek!
A következő hetek is eseménydúsan telnek, hiszen számos versenyen vagyunk érdekeltek. Indul 9-én volt tanárunk Stolcz Attila 3 fordulós Megyei Matematikai Rejtvényfejtő Versenye (helyben, 10 diák).
Két 8.-os tanulónk nevezett a Sziporka Országos Matematika Versenyre. Az 5.-6. osztáyosok számára kiírt Marót Rezső megyei matematikaverseny 1.fordulója november 23-án 14.15-kor lesz helyben. Készülünk továbbá térségi, nyúli és kisbajcsi helyszínű matematika versenyre is november folyamán. Reméljük a későbbiekben ezekről is számolhatunk be sikerekről.
Kozicz László
szaktanár

Sok szeretettel gratulálunk a versenyen résztvevő tanulóinknak és felkészítő pedagógusaiknak Gyurkovits Péternének, Dobrádi Évának és Kozicz Lászlónak!